Welkom bij Voetkompas!

Voetreflextherapie, ReflexzonetherapieWelkom op de site van Voetkompas, u kunt in mijn praktijk terecht voor reflexzonetherapie, voetreflex- en ontspanningsmassage,  waarbij ik gebruik maak van westerse en Chinese voetreflexologie. Uitgangspunt hierbij is dat lichaam en geest een geheel zijn en nauw met elkaar verbonden zijn.

Op voeten, handen en oren liggen zones die corresponderen met het  zenuwstelsel,  gewrichten, organen, klieren en spieren in het lichaam. De reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, met als gevolg een betere doorbloeding en zenuwinnervatie van het corresponderende lichaamsdeel. Op de voeten en handen liggen ook de beginpunten van de meridiaanbanen die een energiestroom door het lichaam sturen. Deze zullen ook bewerkt worden met de handen. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt hierdoor aangesproken en gestimuleerd.  Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexologie Therapeuten (VNRT).

Ik ben tevens gediplomeerd pedicure. U kunt in mijn praktijk daarom ook terecht voor pedicure behandelingen. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verzorgingsproducten van Strictly Pure en werk ik met nattechniek apparatuur. Ik werk volgens de HAM code voor voetverzorging. Deze code staat garant voor wettelijke eisen en branchnormen met betrekking tot Hygiëne, Arbo en Milieu. Dit betekent onder andere dat ik op een verantwoorde manier met het milieu omga en dat hygiëne hoog in het vaandel staat.