Behandelingen

Specifieke klacht

De eerste keer dat u voor voetreflextherapie komt zal ik een uitgebreide anamnese afnemen, om zo te komen tot een goede aanpak van de klacht. In deze anamnese neem ik uitgebreid de tijd om alle informatie te verzamelen die ik nodig heb om een juiste diagnose volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) te stellen. Het zou fijn zijn als u een overzicht heeft van het gebruik van medicatie en/of voedingssupplementen. Tot slot ga ik  voor u uit alle verkregen informatie een behandelplan samenstellen, wat ik dan de eerst volgende keer met u zal bespreken. Dit behandelplan bestaat uit massages die gericht zijn op uw specifieke klacht en kan tijdens het verloop van de massages aangepast worden. De afname van de anamnese zal gevolgd worden door een stress reducerende massage.

stress reducerende massage

In deze hectische tijd is het een weldaad voor lichaam en geest om regelmatig helemaal te ontspannen. De massage bestaat uit een reeks ontspannende en harmoniserende grepen op voeten en onderbenen en is in te zetten bij o.a. gespannenheid, stress, angsten, slapeloosheid, vermoeidheid enz. en is tevens geschikt ter introductie van andere massages. Deze massage wordt ook los van een behandelplan gegeven.  Een stress reducerende massage kan effectief zijn voor:

– het bevorderen van de algemene ontspanning;
– het bevorderen van de energiebalans;
– het bevorderen van het afvoeren van de afvalstoffen;
– het bevorderen van de bloedsomloop en de zenuwfunctie;
– het stimuleren van het zelfgenezend vermogen;
– het verhogen van de weerstand.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Uit ervaring blijkt dat een voetreflexbehandeling over het algemeen als zeer ontspannend wordt ervaren. Komt u voor ontspanning dan zal één behandeling voldoende zijn. Zijn er echter klachten aanwezig, dan is het aantal behandelingen onder andere afhankelijk van de aard en de duur van de klachten. Over het algemeen zullen chronische klachten een langere behandeltijd nodig hebben dan acute klachten. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid (het herstelvermogen van het lichaam) en de huidige levenswijze een rol. Per individu is het dus moeilijk vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zijn, maar over het algemeen zal na vier tot vijf behandelingen verbetering optreden.