Specialisaties

Hooggevoeligheid

Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt vaak meer details en signalen op. De opgedane indrukken worden intensiever beleefd en gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Massage voor hooggevoeligheid kan verlichting geven in het beleven van deze prikkels en indrukken. Ook kunnen hierbij adviezen gegeven worden over hoe om te gaan met hooggevoeligheid.

Fertiliteit

Zwanger raken is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend en voor sommige koppels is het een jarenlange weg die ze moeten bewandelen. Lichamelijk en emotioneel kan dit een (zware) belasting zijn. Fertiliteitsmassage kan hierbij een positieve ondersteuning geven op lichamelijk en emotioneel vlak. Er zijn massages voor de man en de vrouw en ook kunnen voedingsadviezen een onderdeel van de behandeling vormen.

Zwangerschap

Zwangerschapsmassage is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, zuurbranden, vocht in enkels en voeten, rug-/heup-/lies-/ bekkenklachten enz.  Het kan ook ingezet worden bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent, waarbij eventueel gebruik gemaakt kan worden van moxa op bepaalde acupunctuurpunten. Natuurlijk kan het ook een moment zijn om samen met je ongeboren kind te genieten van rust en ontspanning.

Rouwverwerking

Vrijwel iedereen krijgt in het leven te maken met verlies en verdriet. Een ingrijpend verlies hoeft niet alleen te maken te hebben met de dood maar kan ook andere oorzaken hebben als het kwijtraken van werk of het meemaken van een echtscheiding. Men kan emotioneel diep worden geraakt en gevoelens van boosheid, frustratie en verdriet horen daarbij. Voetreflexmassage kan ondersteunen in de verwerking, het vinden van rust en het herstellen van de balans.

Omgaan met kinderen

Massages bij kinderen zijn aangepast aan de belevingswereld van het kind. De massage begint met grepen die in eerste instantie ter gewenning zijn en vervolgens wordt de massage spelenderwijs doorlopen. Massage is therapie waarbij er communicatie is zonder woorden en over het algemeen zijn kinderen hier heel toegankelijk voor. Er zijn onder andere de volgende massages voor kinderen: opbouw van zelfvertrouwen, vage buikklachten en dyslexie.